Łosoś z mango

Cześć

Łosoś na słodko z owocami? Trochę bałam się takiego połączenia jednak okazał się smaczniejsze niż tradycyjna ryba. Pokuszę się o stwierdzenie, że nigdy nie jadłam tak dobrego łososia.


Składniki:
  • 400g Świerzego łososia
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • Pół cytryny
  • Sól
  • 1 mocno dojrzałe mango



Sposób przygotowania:
Łososia porcjujemy, nacieramy sokiem z cytryny i oprószamy niewielką ilością soli. Tak przygotowaną rybę odstawiamy do lodówki na godzinę. Mango obieramy, kroimy w drobną kostkę (moje właściwie rozpadało się w rękach). W miseczce dokładnie łączymy miód z sosem sojowym i tak przygotowaną marynatą pokrywamy rybę, a następnie smażymy ją na małym ogniu z obu stron na patelni. Gotowego łososia układamy na rozdrobnionym mango.

Smacznego!
Madame B

Share:

1 komentarze

  1. Bardzo ciekawy przepis, chetnie wyprobuje.

    OdpowiedzUsuń